CATALÀ | CASTELLANO

Inici

Amb la publicació i la posada en marxa del web, la Federació Catalana d'Alcohòlics Rehabilitats (FCAR) pretén establir una eina de comunicació que sigui útil per a totes les associacions d'alcohòlics rehabilitats de Catalunya i els seus associats.

Totes les entitats i les persones que vulguin tenir una referència sobre què és i què fa l'FCAR i les seves associacions tenen cabuda entre nosaltres.

Iniciem així una fase important del nostre projecte de comunicació, impulsat per l'FCAR amb el suport de la Subdirecció General de Drogodependències.

Estem segurs que aquest web serà de molta utilitat i mereixedora del vostre interès.

Benvinguts!

 

Novetats

12/12/2018

Mor Josep Esteban, president en funcions i membre fundador de la Federació Catalana d’Alcohòlics Rehabilitats. Co-fundador i membre de l’Associació d’Alcohòlics Rehabilitats de l’Hospital Clínic (ARHC).

Josep Esteban portava més de 35 anys vinculat al Secretariat d'Associacions d'Alcohòlics Rehabilitats, el que posteriorment seria la Federació Catalana d'Alcohòlics Rehabilitats (FCAR) de la que va ser president els darrers 14 anys. Durant tot aquest temps en Josep va ser, conjuntament amb la resta de membres de la junta, un interlocutor clau per la Sub-direcció General de Drogodependències en tot lo relatiu al impuls de les polítiques d’alcohol.

En Josep no va defallir mai en la lluita pel reconeixement social dels perjudicis que ocasiona l’alcohol a la societat i perquè les persones afectades rebin l’ajuda necessària i es puguin reintegrar socialment. Aquells i aquelles de nosaltres que vam tenir l’oportunitat de col·laborar amb ell no l’oblidarem mai. No oblidarem ni el seu compromís ni el seu somriure!

Descansi en pau.

L’enterrament serà avui dia 12 de desembre a les 4 de la tarda al tanatori de Sancho de Àvila.


03/03/2017

ASSEMBLEA GENERAL. Barcelona 3 de març de 2017

Per indicació del Sr. President i d’acord amb l’article nº 22, punt A dels Estatuts de la Federació, tinc el plaer de convocar-vos a l’Assamblea General EXTRAORDINARIA que tindrà lloc el proper dia 25 de MARÇ a Casa Elizalde, carrer Valencia nº302. A les 10h. del mati en primera convocatòria i a les 10,30 en segona i ultima convocatòria.

    ORDRE DEL DIA:
  • Salutacio del Sr. President
  • Lectura i aprovacio, si s’escau, de l’acta anterior
  • Lectura i aprovació, si s’escau de l’estat de comptes
  • Lectura i aprovació, si s’escau del pressupost per l’any 2017
  • Lectura i aprovació de les activitats de l’any 2016
  • Lectura i aprovació de les activitats previstes per l’any 2017
  • Presentació del nou secretari de FCAR
  • Precs i preguntes

Per l’importància dels temes a tractar es prega la màxima puntualitat.

Rebeu una cordial salutació.


16/10/2017

Durant el passat pont del Pilar la Confederacion d'Alcoholicos Addictes a Rehabilitaciob i Familiars d'Espanya, va celebrar du III Conención Nacional, aquest cop a la localitat de Benicassin. La nostra Federació va estar representada pel president i la seva dona, també hi va haver representants de l'associació Arate de les Terres de l'Ebre. En total van assistir a la convenció al voltant de 400 personal procendentes de totes les comunitats de l'estat espanyol. Van ser quatre dies de trabjo intens i productiu, les conferències que es van impartir totes molt interessants i els tallers van comptar amb la participació massiva dels assistents. Esperem que la IV Conencion Nacional tingui el mateix èxit que aquesta


09/01/2017

"Dies enrere vaig llegir el reportatge al diari ARA en què el periodista Sebastià Alzamora relatava la seva experiència com a alcohòlic, ara ja rehabilitat. En ell i de manera molt precisa i descriptiva explicava quals van ser les seves sensacions, sensacions que tots els que hem passat per aquest tràngol hem experimentat d'una o altra forma.

És encoratjador que una persona del prestigi del Sr. Alzamora ens ajudi a donar rellevància i a fer visible la magnitud dels problemes que comporta el consum d'alcohol i en concret l'alcoholisme. Necessitem que més persones i famílies afectades alcem la veu perquè no només es parli del tema quan desgraciadament mor una nena de 12 anys per un coma etílic o quan hi ha un accident en el qual el conductor, sovint reincident, havia begut o pres drogues .

Portem ja diverses dècades esperant una nova llei de l'alcohol i cap dels governs a nivell central ha tingut el coratge de confrontar el sector productor i aprovar-la. Ara sembla que la nova ministra i alguns grups parlamentaris s'han tornat a posar les piles i seria una bona notícia que el congrés es posés d'acord i promogués aquest any que acabem de començar una nova llei. Una llei que a part de prohibir la publicitat i de prevenir l'accés dels menors al consum d'alcohol, entre altres mesures, dotés a les administracions, als professionals ia la societat civil dels recursos humans, econòmics i tècnics necessaris per garantir la seva compliment rigorós i per tant la seva eficàcia en la reducció de l'impacte negatiu que el consum d'alcohol té en la societat.

A l'espera d'aquestes anhelades noves mesures, podem posar-nos a treballar tots ia i començar a donar exemple als nostres menors. La millor manera de fer-ho és reduir tots el consum d'alcohol i també denunciar i sancionar, no als xavals ni tampoc als seus pares, sinó a aquells (productors, comercialitzadors, anunciants, etc.) que no compleixin amb la llei a qualsevol aspecte de la promoció i venda de les begudes alcohòliques que posi als nostres menors en situació de vulnerabilitat. És molt descoratjador, per exemple, que ningú freni el llançament al mercat per part de les empreses productores d'alcohol de productes clarament dissenyats per atreure l'atenció dels nostres fills i que tot l'oci i la cultura del nostre país, des dels programes de televisió a les festes locals, estiguin esponsoritzades per aquesta indústria.

La Federació Catalana d'Alcohòlics Rehabilitats (FCAR) i les associacions que representa, treballem des de fa molts anys, per informar la societat dels riscos del consum d'alcohol, per donar suport als persones afectades i les seves famílies en el seu llarg procés de recuperació i col·laborem amb les administracions i els professionals en la millora de l'aplicació de les polítiques públiques. No obstant això, l'impacte del que podem arribar a fer és molt reduït pels limitats recursos de què disposem i les cada vegada més dificultats que tenim per poder accedir als ajuts i subvencions.

És temps ja d'una nova llei de l'alcohol, és temps ja de treballar junts (administracions, professionals i societat civil) per fer front a aquest gran problema que ens afecta a tots ja sigui pel propi consum o el consum d'altres, és temps ja de deixar d'estigmatitzar els que pateixen aquesta malaltia i les seves famílies, és temps ja d'escoltar la veu d'aquelles persones, que com el Sr. Alzamora, sabem el sofriment que comporta.

Josep Esteban

President

Veure totes les noticies